В частна детска градина в немския Гарбсен (Долна Саксония) учителите от групата Die Kreuzsteinkrümel (шест деца, трима учители) приключили работния си ден точно в 13:30 часа и затворили градината. Проблемът е, че вътре останало 18-месечно момче, което сладко си спяло в спалнята.

Няколко минути след затварянето на градината неговите баба и дядо дошли да си вземат детето. Звъннали и почукали на вратата, започнали за викат, но никой не им отворил. Поради силните шумове детето се събудило, започнало да тича из стаите, осъзнавайки, че няма никого, и много се уплашило.

Говорителят на полицията съобщи пред germania.one, че в детската градина са монтирани сензори за движение, те се активирали и алармата се включила. В 14:50 полицията пристигнала в детската градина. Майката на детето по това време вече била там. Служителите на реда проверили всички входове, оказало се, че страничната врата не е заключена. И... детето било предадено на майката.

Инцидентът е станал преди две седмици, но стана известен едва сега. Говорителят на полицията заяви, че срещу учителите ще бъде образувано дело за нарушение на задълженията за надзор на групите.

Представителят на детската градина каза, че учителите са много разстроени заради случилото се, те вече са се извинили на родителите и детето.

Превод: Glas.bg