Тялото на мигрантка иракчанка е открито на границата между Полша и Беларус, съобщиха беларуските власти, на фона на растящо напрежение заради проблема с мигрантите, предаде Франс прес.

През последните месеци няколко хиляди мигранти, повечето от Близкия изток, преминаха границата между Беларус и Европейския съюз в Литва, Латвия и Полша.

ЕС възприема това като форма на ответни мерки на режима в Минск, изправен пред международни санкции.

Трупът на жената е открит на метър от границата, съобщи високопоставен източник от беларуската гранична полиция, цитиран от държавната агенция БелТА.

Според Евгений Омес, "очевидни признаци" навеждат на мисълта, че тялото на жената е било "влачено" откъм полската страна на границата.

Съпругът на жената разказал, че полските граничари ги откарали против волята им, боси и под заплаха, до беларуската страна.

Според БелТА, жената е намерена мъртва заедно с три иракски деца на възраст от 5 до 7 години, които са били живи, в участък от полско-беларуската граница.

Беларуската страна е започнала разследване, а представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците са били поканени да отидат на място, за да разследват кошмарния случай.