Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви кметът на града Виталий Кличко, предадоха световните агенции.

"Взривове в Киев", написа Кличко в Telegram. Той каза, че системата за противовъздушна отбрана е заработила в района и че над 20 руски дрона, движещи се към Киев, са били свалени досега. Нова вълна от дронове обаче се приближава към столицата, допълни той.

Песков потвърди: Синът му е участвал в офанзивата в Украйна

Очевидци също съобщиха за няколко взрива след като по-рано тази вечер бе обявена въздушна тревога за Киев и за голяма част от Украйна.

Според властите на Киев най-малко един човек е бил убит и трима души са били ранени при новите удари. Пояснява се, че убитият е 41-годишен мъж в Соломянски район на Киев, информира БТА.

Назначиха военен ръководител на офанзивата в Украйна

Очевидци на Ройтерс казват, че по време на въздушната тревога много хора са излезли по балконите си в Киев и някои от тях са започнали да скандират "Слава на противовъздушната отбрана".'

Кметът Кличко съобщи, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в района Соломянски. Районът е натоварен железопътен и въздушен транспортен хъб.

В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, причинен от паднали отломки от дрон.