*По последна информация загиналите са поне 33 души

Поройни дъждове и наводнения взеха вече 11 жертви в Западна Германия. Около 70 други са в неизвестност след силните бури в провинциите Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия

Стотици пожарникари са изпратени да спасяват жителите на пострадалите селища.

Има опасения, че броят на загиналите може да се окаже и по-голям. В община Шулд, южно от Бон, се срутиха шест къщи на брега на местната река и полицията регистрира 50-60 безследно изчезнали. Четирима тамошни жители изгубиха живота си, а според органите на реда може да рухнат и други сгради.

В провинция Северен Рейн - Вестфалия двама пожарникари загинаха при спасителна операция, а двама мъже се удавиха в наводненото си мазе.

В Кьолн 72-годишна жена и 54-годишен мъж за загинали в наводнените си домове.

30 души са в неизвестност след кошмарни наводнения в Германия СНИМКИ

В този най-многолюден германски регион 135 000 домакинства останаха без ток. Заради липсата на електричество властите започнаха да евакуират близо 500-те пациенти на болницата в Леверкузен.

Пороите в Западна Германия са препълнили реки, изтръгнали са от земята много дървета, наводнили са пътища и сгради, информира novini.bg.

Много селища в региона фактически нямат връзка с външния свят, на места е прекъснато електроснабдяването, затворени са редица училища, спрян е общественият транспорт.

Мощна буря наводни Бавария, коли плуват из улиците СНИМКИ

Мнозина местни жители са се качили по покривите на сградите в чакане на спасители. Достъпът до много райони обаче е блокиран и това затруднява службите. Властите приканиха хората по възможност да не излизат навън и "ако е необходимо, да минат на по-горните етажи".

"Това е катастрофа! Има жертви, изчезнали и много хора са в опасност", възкликна в Туитър Малу Драйер, главата на провинция Райнланд-Пфалц.