Собственичка на пъб във Великобритания отказа да пусне в заведението собствената си дъщеря заради това, че момичето не е ваксинирано против COVID-19. За необичайното решение съобщава Metro.

Шели Джоунс от град Плимут решила да обслужва в семейната кръчма само имунизирани клиенти. Суровите правила обхващат и нейните най-близки роднини. “Когато дъщеря ми се появи на входа, аз казах: Съжалявам, но не можеш да влезеш тук”, разказва принципната майка.

Собственик на бар опита да изнасили своя служителка, тя му отряза най-милото

По-рано през годината, Шели и нейният съпруг отказвали да пускат по-възрастните посетители, защото смятали че за тях има по-голям шанс да се заразят. Впоследствие обаче решили да ограничат достъпа на всички неваксинирани.

“Знам, че това няма да ограничи разпространението на инфекцията, но моят баща който е на 90 години, често е в залата. Много млади го прегръщат подпийнали преди да тръгнат за домовете си. Сега знам, че съм направила всичко възможно, за да го предпазя”, допълва г-жа Джоунс.

Нейният съпруг Мартин споделя, че средната възраст на клиентите им е около 55 години и много от тях са спрели да идват, подозирайки, че вътре може да има и тълпи младежи. Мъжът добавя, че решението им е мотивирано и от това да осигурят защита на редовните си посетители, които са били с тях в продължение на дълги години и са ги подкрепили в трудните времена на пандемията.

Превод: GlasNews.bg