Живописният град Тобърмор, на шотландския остров Мъл, наема хора за работа като пекари. Успешните кандидати освен всичко друго ще могат да живеят и в двустаен апартамент. 

Град Тобърмори е известен с луксозната си алея, която някога е била включена в култовия детски сериал "Баламури". Има и много атракции, магазини и кафенета - идеално място за тези, които искат да избягат от шума и суетата на града.

Началната заплата за пекар на острова ще бъде 15 долара на час, според реклама в уебсайт за търсене на работа. Въпреки това процентът може да бъде увеличен за допълнителни умения или поемане на малко повече отговорности.

Успешните кандидати ще се присъединят към екип от 12 души, които ще управляват всички аспекти на производството в пекарната - от претеглянето на съставките до смесването, печенето и опаковането на стоки, пише Daily Record. Ето защо е необходимо да можете да работите ефективно в малък екип.

Работниците ще бъдат на производствената линия от понеделник до петък (график 14:00-22:00), но задачите могат да варират, което им позволява да усвояват нови умения и постоянно да се развиват.

Съответният опит в сферата на хранителните услуги е за предпочитане, но липсата му няма да е пречка. В този случай кандидатът трябва да е „сравнително здрав“.

„Ние сме малък, семеен бизнес и ценим всички в нашата островна общност. Постоянни, целогодишни, на пълен работен ден позиции като тази са изключително редки. Ако се интересувате от преместване, моля свържете се с нас,“ се посочва в рекламата.

Впрочем, това не е първото подобно предложение за „мечтана работа“. Наскоро беше обявена свободна позиция със заплата от над £110 000 на невероятните острови Сили (Великобритания). Местната общност търси общопрактикуващ лекар, който да работи на пет острова, като предоставя медицинска помощ на 2500 жители. Кандидатът ще трябва да работи в екип с терапевт, психиатър и медицински сестри на пълен работен ден.

Предлагат „работа-мечта" с годишна заплата £110 250