В Сочи лекарите се бориха за живота на дете повече от седмица, но чудо не се случи. Медиите разбраха за смъртта на седемгодишната Маша Хрусталева, родом от Екатеринбург. По-рано момичето изпадна в кома, след като се зарази с ротовирус по време на плуване в Черно море.

Според портала E1, според Майката на детето сега трябва да достави тялото на бебето в родината си от Сочи, пише портал E1. Жената обясни, че роднините все още не разберат как могат да направят това.

В траурното съобщение майката на детето пише, че "сърцето на моето момиче спря в 20.45 часа на 6 септември".

Припомняме, че инцидентът стана на 18 август след плуване на момиченцето в Черно море. Родителите се обърнаха към лекарите в Лазаревски, след като момичето загуби съзнание.

Лекарите диагностицираха седемгодишното дете с ротовирус. Въпреки реанимацията момичето изпадна в кома.

В Сочи беше определен самолет за транспортиране на детето в Москва, но Министерството на здравеопазването на Руската федерация каза, че Маша не може да бъде транспортирана в това състояние. Лекари от детския реанимационен и консултативен център в Сочи бяха доставени в Лазаревское с хеликоптер на въздушна линейка.

Състоянието на детето беше оценено като изключително тежко. През последните дни се влоши. Всички опити за нормализиране на състоянието чрез интензивна терапия не бяха успешни.

Кметството на Сочи отрича Маша да е пипнала ротавирус в Черно море. Подобно на територията на брега на Сочи санитарно-епидемиологичният фон е нормален според тях.

Превод: GlasNews