Вече няколко дни шокът около трагедията, случила се в Новочеркаск, не стихва. В неделя, 17 април, в 04:35 ч. ученици загинаха при катастрофа: колата се блъсна в дърво с пълна скорост. На практика нямаше шансове - 5 деца на възраст 13-14 години загинаха намясто. Друго - шестото - е откарано в болница. Момчето все още е в реанимация, лекарите отчаяно се борят за живота му.

По предварителни данни на Донската инспекция на движението шофирал е ученик, пише rostov.kp.ru. Приятели казват, че момчето е отпразнувало 14-ия си рожден ден. Вече е известно, че момчетата първо отпразнували събитието официално, а след това се предполага, че партито е продължило "като за възрастни". Един от по-възрастните приятели е признал, че е купил шест литра бира по молба на младежа. Вярно е, че според него това било едва в седем часа вечерта. Но дали момчетата наистина са били пияни, експертизата ще установи: резултатите все още не са обявени от разследващите.

По предварителни данни Иван взел ключовете на колата, докато възрастните спели, и тръгнал да се разхожда из града с приятелите си.

Учениците решили да запишат част от разходката. В онази страшна нощ на страницата на оцелелия се появиха „Истории“, които ясно показват, че те са се движили с кола из града през нощта в грубо нарушение на правилата за движение - на червен светофар.

Видеото, вероятно от тази кола, е публикувано на страница в социалната мрежа на един от тийнейджърите.

Но освен това тийнейджърите изпращали на приятелите си гласови съобщения. За съжаление е невъзможно да ги цитираме дословно, така че ги превеждаме на литературен език.

"Летим със 160 км в час. Ако се разбием, аз те обичах". Такова съобщение е изпратило едно от мъртвите момичета до своя близка приятелка онази нощ в 00:07.

Само един оцелява.

А младежът, който е седял до него, изпратил това в училищния чат:

"Возя се в Hyundai Solaris с приятел. Заковава ме. Излезте на разходка! Ние идваме за вас! Той е изпратил това съобщение в 00:17 през нощта.

След 4 часа и 18 минути младежите ги нямаше...