С решение на Басманния съд на Москва е арестуван осмият обвиняем по делото за терористичната атака в Crocus City Hall.

Както съобщава TG канал Mash, позовавайки се на данни от столичните съдилища с обща юрисдикция, това е бившият гражданин на Киргизстан, родом от град Ош, Алишер Касимов.

Предприемачът от Красногорск дал под наем апартамент на терористите. Има три деца.

Сега, както уточнява ТАСС, Касимов, който има руско гражданство, е изправен пред съда.

„Управлявам кафене в Красногорск, аз съм индивидуален предприемач“, каза той.

Агенцията пише, че запознанството на заподозрения с терористите се е случило на Avito, където Касимов е публикувал обява за наемане на апартамент.

След като бяха изслушани думите на заподозрения, съдебното заседание беше закрито.

Припомняме, че преди ден вече бяха арестувани трима обвиняеми по делото за терористичния акт. Това бяха братята Диловар, Аминхон и Исроил Исломов. Последният е заподозрян по случая. Те ще останат в ареста до 22 май.

На свой ред се оказа, че 25-годишният Диловар Исломов е собственик на реното, с което терористите пристигнаха в концертната зала. Използвали са го, за да избягат от местопрестъплението.

А на 24 март четирима граждани на Таджикистан бяха арестувани и заподозрени в извършване на терористична атака. Очаква ги доживотен затвор.

ФСБ назова имената им: Далерджон Мирзоев, Сайдакрами Рачабализода, Шамсидин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.

Припомняме, че Ислямска държава пое отговорност за терористичната атака, съобщи агенция Amaq. По-конкретно, става дума за афганистанската групировка „Вилаят Хорасан”.