Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че атаката на украински дронове срещу Кремъл принуждава Русия да ликвидира физически украинските власти.

„След днешната терористична атака не останаха други възможности, освен физическото ликвидиране на Зеленски и неговата кабала. Дори не е необходимо да подписват акта за безусловно предаване“, написа политикът в своя канал в Telegram.

Припомняме, че в нощта на 2 срещу 3 май два дрона бяха свалени над Кремъл със средства за радиоелектронна борба. В резултат на падането им и разпиляването на осколки на територията на Кремъл няма жертви и материални щети. Този инцидент няма да повлияе на графика и плановете на президента за парада в Деня на победата.

Кремъл отбеляза, че този саботаж е "планиран терористичен акт и покушение срещу президента на Руската федерация" и заяви, че руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки, където и когато намери за добре.

Междувременно от кабинета на украинския президент Володимир Зеленски съобщиха, че не е замесен в атаката с дрон срещу Кремъл.

Атаката с дрон, ударила Кремъл, се появи на ВИДЕО. Путин не е ранен