Вечерта на 2 юни мъж беше застрелян в центъра на Москва, съобщава пресслужбата на Следствения комитет. Образувано е наказателно дело по членове за убийство и незаконен трафик на оръжие.

Агенцията не посочи името на жертвата, в доклада се отбелязва само, че е роден през 1960 г. Източник от правоохранителните органи каза, че жертвата е 62-годишният бизнесмен Ованес Камарян, който беше издирван в Армения по подозрение, че е подготвял убийство с наемнически цели. Според База Камарян е притежавал малка консултантска фирма в Русия, но основните му активи са били регистрирани в семейството му.

Според телеграмния канал 112, през 2013 г. Камарян се е опитал да организира поръчково убийство на опонента си Рафик Мадоян, за когото се твърди, че е член на обкръжението на покойния Аслан Усоян, известен като Дед Хасан. Твърди се, че Камарян е обещал на изпълнителя 500 хиляди долара и имение в Испания, но полицията е предотвратила престъплението.

Сутринта на 3 юни ГД на МВР съобщи за арест на заподозрян. Според База това е 24-годишният арменски гражданин Хайрик Ервандян.

Превод: GlasNews