Бившата съпруга на футболиста Павел Мамаев, руската блогърка Алана Мамаева подкрепи жени, станали жертва на сексуално насилие от краснодарския пластичен хирург Вардан Х.

Според каналите TG, срещу „лъскавия лекар“, който нарича себе си семеен лекар на много известни хора, подготвят колективно заявление в прокуратурата относно сексуалния тормоз.

Алана заяви в социалните мрежи, че издирва пациентите на лекаря, засегнати от действията му. Явно има десетки такива момичета.

Мамаева помоли всички, които са потърпевши от действията на Вардан, да й пишат на лични съобщения.

„Момичета, тези, които са били малтретирани от Вардан Х., и тези, които все още не са написали заявление, спешно ми пишете директно“, помоли тя.

Реакцията на Алана Мамаева последва след появата в мрежата на съобщения, че пластичен хирург от Краснодар няколко години тормози пациенти по време на прегледи и операции.

Заради объркване от упойка или страх много жени не оказвали съпротива на лекаря, а след случилото се от срам не сигнализирали за насилието.

Според Алана, която е живяла в Краснодар няколко години, където бившият й съпруг е играл в местния футболен отбор, тя е силно притеснена от случилото се с пациентите на хирурга, тъй като преди това лично е интервюирала самия Вардан.

Тогава един от зададените му въпроси се отнасял до секса с пациентите: имало ли го е, или не.

„Това не е нормално. Това не е нормално – отговорил й хирургът.

Блогърката се надява, че ще успее да събере показанията на жертвите на Вардан Х. и да го принуди да отговаря за делата си.

Превод: GlasNews