Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин се оплака пред репортери, че ситуацията с боеприпасите не се е променила. Това беше съобщено в неговия телеграм канал на 9 март.

На въпрос на журналисти дали се е променила ситуацията с боеприпасите, Пригожин отговори, че има промени. Въпреки това, вместо доставки на всички видове основни снаряди, той получил изключване на специални комуникационни канали.

"Но наистина има промени. За да спра да искам боеприпаси, те изключиха всички специални телефони във всички офиси, във всички отдели. Друг важен момент, който направиха, беше, че блокираха всички пропуски до всички отдели, които трябва да взимат решения. Няма да ги назова, за да не ги дискредитирам по никакъв начин", каза "готвачът" на Путин.

Той добави още, че единственият вариант за него сега е да се свърже с медиите, за да се подобри ситуацията с боеприпасите.

По-рано Евгений Пригожин многократно се оплакваше от недостиг на боеприпаси за своите наемници. На 22 февруари той показа десетки трупове на своите бойци, загинали, както беше посочено, поради липса на снаряди.

Пригожин: Ако "Вагнер" се оттегли от Бахмут, целият фронт ще рухне