Бодигардът на Владимир Путин беше видян да държи куфарче, което се смята, че се превръща в бронежилетка, докато президентът се обръщаше към поддръжниците си в Москва.

Бодигардовете и служителите за лична охрана (СОО) несъмнено имат безброй трикове в ръкава си за грижа за знаменитости и известни личности, така че не е изненада, че този на руския президент Владимир Путин е същият, нали? Това отбелязва британския сайт "Metro".

Неотдавнашен видеозапис на Путин на сцена, който говори пред публика в Москва, привлече вниманието, тъй като изглежда, че бодигардът му е готов за опит за убийство. Вижте:

В клипа се вижда как специалистът по сигурността държи специално куфарче, за което се смята, че може да се разгъва и да действа като бронежилетка, когато е необходимо.

Като изключително известно и противоречиво лице в световната политика, Путин не е чужд на опасностите и опитите за покушение срещу живота му, така че не е странно да има екип за сигурност, обучен да се съобразява с всеки възможен случай.



По време на събитието в Москва се разбра, че екипът му за сигурност е бил "нервен", докато той е стоял пред 550 души, които се очаква да подкрепят кампанията му за преизбиране.

Въпреки че публиката подкрепя Путин и неговата политическа програма, се смята, че екипът по сигурността все пак е бил нащрек. Каналът в Телеграм VChk-OGPU съобщи: "Офицер от Федералната служба за охрана (ФСО) се е подготвял да прикрие Путин с брониран щит на специално охраняваната и проверявана среща между него и "доверените му лица".

Те добавиха: "Сред присъстващите бяха представители на бизнеса и културата, учени и журналисти.

"Всички те преминаха през стандартна карантина, проверки за лоялност, както и през най-дълбоката проверка от службата за сигурност - обиск.

"Когато Путин говореше, бодигардът не помръдваше. Но когато "доверените лица" започнаха да се изправят и да задават въпроси, охранителят се придвижи към президента... готов във всеки момент да се втурне и да защити Путин."

Напоследък Путин говори по-често в медиите, след като продължи да коментира твърденията, че руският военен самолет Ил-76 е бил свален от западни оръжия, отбелязва британското издание.

По-рано тази седмица той заяви, че Украйна е използвала американска система за противоракетна отбрана "Пейтриът", за да свали транспортния самолет над граничния град Белгород.

Той обясни: "Експертният анализ вече е установил това. Настояваме да се проведе международно разследване. Нито една международна организация не желае да направи това."