Медиите посочиха мистериозното изчезване на Дмитрий Песков след публикацията на The New York Times. Прессекретарят на Владимир Путин е в неизвестност от три седмици, той не се появява публично и не коментира.

Според BRIEF Песков е изчезнал след последния брифинг на 4 август. Два дни по-късно The New York Times публикува статия, в която Песков коментира президентските избори, като твърди, че това не е истинска демокрация, а скъпа бюрокрация. Медията цитира Песков, че Путин ще бъде преизбран през 2024 г. с над 90% от гласовете.

Същия ден Дмитрий Песков коментира статията, отбелязвайки, че журналист от САЩ го е разбрал погрешно.

„Отговорът беше следният: степента на консолидация на обществото около президента е абсолютно безпрецедентна и дори сега може да се каже с увереност, че ако Путин бъде номиниран, той ще бъде преизбран с огромно предимство, няма съмнение. . Но изборите са демокрация, за това говори самият президент в своето обръщение “, каза тогава Дмитрий Песков.

Твърди се, че след това прессекретарят на Путин изчезна за три седмици.

Ксения Собчак в своя канал в Telegram „Bloody lady“ каза, че трябва да сме „по-спокойни“. Тя разбрала къде е Дмитрий Песков.

"Песков е в отпуск. Той каза, че ще се върне след 2 дни“, написа Ксения Собчак.

Самият Дмитрий Песков все още пази мълчание.