Евгений Пригожин е бил в списъка с пътниците на разбил се самолет, пише Ройтерс, цитирайки ТАСС.

„Започнало е разследване на катастрофата, която се е случила тази вечер в Тверска област. Според списъка на пътниците сред тях е името и фамилията на Евгений Пригожин”, обясняват от Федералната агенция за въздушен транспорт.

Междувременно руски медии пишат, че самолетът е бил свален от огън на ПВО.

Според руската медия "Можем да обясним", бизнес самолет Embraer 600 с бордов номер RA-02795, който принадлежи на Евгений Пригожин, се е разбил в Тверска област. Самолетът е изпълнявал полет от Москва и се е разбил близо до Куженкино в Бологовския район. По данни на Министерството на извънредните ситуации загиналите са 10 души.

Видеото от самолетната катастрофа в Тверска област включва кадри от полета на кораба и рязкото му снижаване. Започва да пада буквално вертикално, димна следа се влачи зад самолета.

Сега на мястото на инцидента работят представители на правоохранителните органи и Министерството на извънредните ситуации, броят на загиналите се уточнява.

Според руската медия "Важни истории", на борда на катастрофиралия самолет е бил и основателят на ЧВК "Вагнер", ветеранът от ГРУ Дмитрий "Вагнер" Уткин, заместник на Пригожин.

Според канала Gray Zone, свързан с ЧВК, жителите са чули два изблика на характерна противовъздушна отбрана, преди самолетът да се разбие.

В момента се води разследване на катастрофата със самолета, съобщиха още от Федералната агенция за въздушен транспорт. Тепърва ще се изяснява и кой от регистрираните е бил точно в самолета.

Руското издание на Фонтанка, позовавайки се на свои източници, съобщава, че близкият кръг не може да се свърже с Пригожин.

Информацията се актуализира.