В Крим за втори път в рамките на денонощието, на 12 август, има турбулентна обстановка в района на Керченския мост. Русия отново пуска димна завеса, а жителите на полуострова чуват експлозии. Това съобщи руското издание Шот.

"Очевидци съобщават за нови експлозии в Крим, в района на Керч. Противовъздушната отбрана работи предварително. Движението по Кримския мост отново е блокирано", се казва в съобщението.

Ръководителят на окупационната администрация на Крим съобщи за прихващането на още една ракета.

„Още една вражеска ракета беше свалена над Керченския проток. Благодаря на нашите сили за ПВО за високия професионализъм и бдителност“, каза той.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация този път Киев е използвал за нанасяне на удар зенитната управляема ракета С-200, преработена в ударна версия.

Военното ведомство отбеляза, че ракетата е открита навреме и прихваната от системите за противовъздушна отбрана.

На моста отново пуснаха димна завеса, за да предпазят прелеза от нападение. Съобщава се, че жителите на Керч са чули най-малко 8 експлозии. Няма щети или жертви.

Очевидци успяха да заснемат и момента, в който системата за противовъздушна отбрана унищожи ракета, приближаваща се към Кримския мост. Те отбелязаха, че военните са реагирали добре.

Трябва да се отбележи, че почиващите на плажа в Таман по време на атаката на моста показаха завидно самообладание.

На публикуваните кадри се вижда, че местни жители и туристи спокойно наблюдават случващото се, седнали на шезлонги или се разхождат по плажа.

Припомняме, че около 13 часа беше съобщено за атака на Кримския мост. Окупационните власти съобщиха за прехващането на две ракети, докато руското министерство на отбраната съобщи за една.

Нова атака по Кримския мост ВИДЕО