Ленинградска област (Руска федерация) днес беше атакувана от безпилотни летателни апарати, съобщи Mash.

„Два украински дрона бяха свалени в небето над Ленинградска област“, ​​се казва в съобщението.

Според руски журналисти дроновете са летели на минимална височина, почти над дърветата. Поради това те не могли да бъдат свалени в Брянска, Смоленска, Псковска, Тверска и Новгородска област. Медиите твърдят, че планът „Килим“ е въведен в тези региони.

Горският пояс край Санкт Петербург е по-тънък, така че бойни самолети бяха издигнати в района и действаха около 5-6 часа сутринта (московско време). Руснаците смятат, че дроновете може да са изстреляни от района на Чернигов. Сега експертите установяват своя модел.

Публикация в TelegramЦял екран

Атака с БЛА в Ленинградска област: реакция на властите

Към момента на публикацията губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко и руското министерство на отбраната не са коментирали ударите на БЛА в региона. Но министерството на отбраната съобщи, че през нощта на 7 март руската противовъздушна отбрана е прихванала украински дрон над района на Курск, още три дрона са унищожени над териториите на Брянска област и два над Тулска област.

Публикация в TelegramЦял екран

Също така около 14:00 (московско време) се твърди, че е спрян опит за атака на обекти в Руската федерация с помощта на БПЛА.

„Дежурните системи за противовъздушна отбрана унищожиха украински безпилотен летателен апарат над територията на Брянска област“, ​​се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Около 14:15 (московско време) руската противовъздушна отбрана също е унищожила украински дрон над Белгородска област.

Публикация в TelegramЦял екран

Имайте предвид, че към момента на публикацията украинската страна не е коментирала атаката с дрон в регионите на Русия.