Две деца - брат и сестра, са убити при руски обстрел по село Дружба, в община Торецк, в Донецка област, съобщи агенция Укринформ, като цитира публикация на началника на Донецката областна военна администрация Павло Кириленко в "Телеграм". Загиналите са момче на 10 години и момиче на 16 години. Една жена е ранена.

"Две деца бяха убити от руснаците днес в Донецка област, в село Дружба. Около 3 ч. следобед руснаците подложиха селото на артилерийски обстрел. Един от снарядите порази двора, в който са били децата - момче на десет и момиче на шестнайсет години, брат и сестра. Раните им са били смъртоносни", написа Кириленко.

Той отбеляза, че възрастна жена е била ранена в същото село по време на обстрела. Тя е била откарана в болница. Кириленко отново призова родителите на непълнолетни да изведат децата си от опасните зони.

"Децата не трябва да живеят близо до бойните действия. Вие отговаряте за тяхната безопасност, включително и пред закона", гласи призивът на губернатора на Донецка област към семействата с деца, които все още живеят в региона.

Укринформ отбелязва, че Донецка област е под непрекъснат руски обстрел, при който са убивани и ранявани цивилни украинци и са разрушавани инфраструктурни обекти.