Руският политолог и колумнист Валерий Соловей смята, че вместо руския диктатор Владимир Путин на коледната служба в една от църквите на Руската православна църква е показан двойник.

В предаване на YouTube канала Live Nail Соловей заяви, че ще бъде "физически трудно" за руския диктатор да издържи коледната служба.

"Какво ви кара да мислите, че е бил той? Той беше човек, който се нарича президент на Руската федерация, това е всичко, което можем да кажем със сигурност. Физически му е трудно. По медицински причини не може да стои прав дълго време. Той не понася службата. Да, от съображения за сигурност той вече е развил параноя. Това е добре разбрано и забележимо. Така че е много съмнително това да е бил настоящият президент на Руската федерация", каза Соловей.

Говорейки защо пиарите на Кремъл направиха толкова тъжна картина със самотен Путин в храма, ако това беше просто двойник, експертът посочи две причини, едната от които е откровена подигравка с руския президент.

Припомняме, през май 2022 г. началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов каза, че  президентът на Руската федерация е тежко болен от рак. През януари 2023 г. Буданов отново потвърди, че Путин има рак и изрази надежда, че кремълският диктатор ще умре скоро и преди края на войната.

По-рано руският политолог и колумнист Валерий Соловей каза, че  здравето на диктатора на Кремъл Владимир Путин се "влошава драстично", тъй като той страда от редица критични заболявания. Според експерта Путин има няколко диагнози, по-специално много тежка онкология и психични проблеми.

Съветникът на ОПУ Алексей Арестович също заяви, че знае точно за онкологичното заболяване на руския президент Владимир Путин.

А британският таблоид  The ​​Sun, позовавайки се на източник, близък до Кремъл, писа през есента, че руският президент има ранен стадий на болестта на Паркинсон и рак на панкреаса. Според изданието има и слухове, че ръководителят на Русия е бил диагностициран с рак на простатата.

Превод: GlasNews