На 5 декември през нощта се чуха експлозии в Крим, по-специално в Севастопол, съобщи "Крым.Реалии" (Радио Свобода).

По предварителни данни звуците от взривовете идват от центъра на Севастопол и района на залива Казачия, който се намира недалеч от полигона Казачий, където е базирана 810-та отделна гвардейска бригада на морската пехота на ВМФ на Русия.

Според очевидци в района на военния полигон са се чували звуци, наподобяващи взривове или артилерийски изстрели.

Струва си да се отбележи, че окупационните власти и руското министерство на отбраната все още не са коментирали случилото се. Заслужава да се отбележи също, че руснаците не са обявили учение в определеното време.

Казашкият полигон се намира в югозападната част на Севастопол и обхваща площ от около 2 квадратни километра.

Район Казашки залив в СевастополЦял екран
Район Казашки залив в Севастопол

Експлозии в Крим на 5 декември

През нощта на 5 декември руски медии и местни източници съобщиха за експлозии в различни части на Крим, включително Феодосия, Керч, Симферопол и Стари Крим. Руското министерство на отбраната съобщи за масирана атака с дрон. Според руското министерство на отбраната украинските въоръжени сили са изстреляли 41 БЛА през окупирания полуостров.

По-късно руските медии съобщиха, че украинските въоръжени сили са се опитали да атакуват нефтеното депо на Морския петролен терминал в окупираната Феодосия. Два самолетни дрона бяха свалени от руските сили за ПВО. Отломките са паднали на територията на предприятието.

Превод: GlasNews