В град Киреевск, Тулска област в Русия, падна и се взриви неизвестен обект, подобен на дрон, съобщава медията Baza. Според съобщения в медиите експлозията е била толкова силна, че в земята е останал дълбок кратер. Диаметърът на фунията, останала след експлозията на дрона, е от 10 до 15 метра, дълбочината е почти 8 метра.

В къщите на местни жители са изпочупени прозорците от ударната вълна. Повредени са и стените на някои къщи. Малко по-късно стана известно, че са пострадали най-малко осем частни къщи и многоетажна сграда.

По информация на медиите има и ранени: млад мъж, роден през 2002 г., и момиче, родено през 2006 г.

Недалеч от мястото на експлозията жителите на Киреевск откриха метални части, които приличаха на части от безпилотен летателен апарат.

Каква информация е получена от властите

"Взривът е прозвучал в 15:19, двамата пострадали са родени 2002 и 2006 г., те са с охлузни рани, на място има линейка. Има кратер. Този взрив е в рамките на града - на ул. "Дорожников", 29", съобщиха службите.

На свой ред Комитетът за регионална сигурност на Тулска област съобщи, че на двамата пострадали вече е оказана медицинска помощ. В момента на мястото на инцидента работят екипи на Спешна помощ. Територията е отцепена. Местните жители са уверени, че няма опасност за живота и здравето им.

Взривът в Киреевск, Тулска област, коментира и бившият „министър на отбраната на ДНР“ Игор Гиркин:

„Очевидно зоната на специалната операция продължава да се разширява системно (и дори предсрочно)“, пише той.