Избухнал е пожар в района на летище Пулково в Санкт Петербург, Русия. Полетите на самолетите са спрени, съобщават руските телеграм канали.

Огънят е обхванал хангар с площ от 1000 кв.м на територията на промишлена зона Горелово. Покривът и стените на сградата са частично срутени. Ранени са двама души. Настанени са в болница.

Очевидци разказват, че са чули експлозии преди пожара.

Стълб черен дим се виждал от различни части на града. Епицентърът на пожара е в индустриалната зона близо до Волхонското шосе. 

Руското министерство на извънредните ситуации съобщи, че в гасенето на пожара са участвали 75 спасители и 21 единици техника.

Към 16:42 ч. от ведомството съобщиха, че пожарът е локализиран.

Планът „Килим“ беше обявен на летище Пулково и полетите бяха временно отменени заради голям пожар в югозападната част на Санкт Петербург. За това пише руският телеграм канал „Внимание, новини“ .

Ограниченията за полети бяха въведени, за да се гарантира безопасността на полетите на граждански самолети, добави Федералната агенция за въздушен транспорт.

В същото време руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на дрон над Ленинградска област.

Регионалните власти съобщават, че дронът е бил свален близо до град Тосно. Това е на 45 километра от летище Пулково, до което гори склад. Все още не е известно дали тези събития са свързани.

Според данни от открити източници в Горелов се намира 419-и авиоремонтен завод.