Според каналите на Telegram се е появил първият заподозрян по делото за взривяването на самолета на бизнесмена и основател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. Според ЧК-ОГПУ това е бил личният пилот на Пригожин, бившият основател на MNT Aero, компанията, която притежава разбилия се самолет, Артем Степанов.

Сега полицията го издирва.

Пилотът е имал достъп до самолета. В същото време преди експлозията той заминава за Камчатка, където следите му се губят.

Братът на Артем Степанов съобщи, че мъжът се намира на място без комуникация.

На свой ред Shot съобщава, че разследващите разглеждат версията, според която взривното устройство е било поставено в колесника на самолета. По предварителни данни експлозията е избухнала в зоната на колесника и това е довело до отделянето на крилото на самолета.

След това отделеното крило се сблъска със стабилизатора и това доведе до рязка промяна в траекторията на полета и самолетът изпадна във вит.

Поради тежестта и бързото развитие на ситуацията екипажът не успя да съобщи какво се е случило. Експлозията доведе до разхерметизиране на кабината и всички на борда моментално са загубили съзнание.

Добавяме, очевидци твърдят, че опашната част на бизнес самолета е открита на пет километра от основния фюзелаж. Това също потвърждава версията за взрива.

Откриха телефона на Пригожин до труп

ЧВК "Вагнер" готви изявление след катастрофата на самолета на Пригожин

"В ада ще бъдем най-добрите": появи се ВИДЕО завещание на Пригожин