Руското министерство на отбраната публикува изявления, че от Русия е излитял изтребител Су-35 поради приближаването на два американски стратегически бомбардировача B-52N до границата. Това се казва на страницата на правоохранителната агенция в Telegram.

Известно е, че на 20 март системите за ПВО са открили две цели над Балтийско море, които са идентифицирани като стратегически бомбардировачи B-52H на ВВС на САЩ.

Ведомството отбеляза, че изтребителят Су-35, чийто екипаж зае установената зона за дежурство във въздуха, се издига, за да предотврати нарушаването на държавната граница, тъй като американски военни самолети са били забелязани наблизо над Балтийско море.

След като американските бомбардировачи не нарушиха държавната граница на Руската федерация, изтребителят Су-35 се върна на летището.

Също така в съобщението на Министерството на отбраната на Руската федерация се посочва, че полетът на руския изтребител е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство. И нарушения на границата на Руската федерация не бяха допуснати.