На московското летище Шереметиево пътничка каза, че в куфарчето й има бомба. Тя подала сигнал за експлозивите, когато вече се била качила на самолета. Това съобщават руски телеграм канали.

Според телеграм канала „112“, жената е трябвало да лети за Ереван и е информирала стюардесите за бомбата в ръчния си багаж веднага щом се е качила на самолета.

"Полетът беше отложен. Спешна помощ вече е на място", посочва "112".


Снимка: Telegram

Според телеграм канала Shot жената крещяла и се държала неадекватно, което изплашило част от пътниците, които вече били в самолета.

„На мястото пристигнаха полиция и спешна помощ“, съобщава медията.

Според същия телеграм канал излитането на полета Boeing 737-800 за Ереван е закъсняло с час.

Пресслужбата на летището в коментар за РИА Новости съобщи, че на място е извикана полиция и се вземат необходимите мерки.

По-късно стана известно, че служители на реда са задържали жената и са проверили чантата й - не са открити взривни устройства или експлозиви.

Припомняме, вечерта на 22 март в района на Москва няколко въоръжени мъже започнаха да стрелят в търговския център "Крокус Сити Хол" край Москва, където се провеждаше концерт на група "Пикник". Загинаха над 150 души, а много от ранените се борят за живота си.

На 23 март Путин коментира терористичната атака в търговския център Crocus City Hall. Той каза, че предполагаемите заподозрени за терористична атака са искали да избягат в Украйна, където за тях е бил подготвен „прозорец“.