Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че синовете му ще се включат  в "специалната военна операция", както Москва нарича нахлуването в Украйна. Това написа Кадиров в канала си в Telegram. Той сподели и видео, на което се вижда как протича обучението на синовете му.

Лидерът на Чечня казва, че Ахмат, Али и Адам скоро ще бъдат в "най-сложните зони на сблъсък". Те са съответно на 16, 15 и 14 години. Според Кадиров те са готови да използват бойните умения, които са придобили.

"Настана време да докажат себе си в истински бой, а аз единствено приветствам това им стремление. Скоро ще се отправят на предна линия и ще бъдат на най-сложните участъци на зони на сблъсък", пише той.

Към публикацията той прикачи и видео, на което се виждат синовете му, които тренират на военен полигон.

Припомняме, че вчера Кадиров заяви, че благодарение на новата тактика съвместните действия на бойците на чеченските части със съюзническите сили дават отлични резултати. 

"Специалните сили" Ахмат "под командването на героя на Русия, секретарят на Съвета за сигурност на Чеченската република Апта Алаудинов успешно се противопоставят на силите на националистите на териториите на ДНР. Действията на бойците на чеченските части, проведени съвместно със съюзническите сили, дават отлични резултати. Вече е очевидно, че врагът не беше готов за новата ни тактика", написа Кадиров.