Причината за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални е отделен кръвен съсирек.

Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия за Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи, че Навални е починал на 16 февруари. След разходката се почувствал зле и почти веднага загубил съзнание. На място са пристигнали медицински работници от заведението и екип на Спешна помощ. Те предприели реанимационни мерки, но по-късно констатирали смъртта му.

Русия: Алексей Навални е мъртъв

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че няма информация каква е причината за смъртта и очаква лекарите трябва да установят. Песков отбеляза, че инцидентът е докладван на руския президент Владимир Путин.

За смъртта на Навални е организирано процесуално разследване от Следствения комитет на Русия и е изпратена специална комисия в колонията, пише 24 часа.

"Федералната служба за изпълнение на наказанията в Ямало-Ненецкия окръг разпространява новината за смъртта на Алексей Навални в ИК-3. Все още нямаме потвърждение за това. Адвокатът на Алексей сега лети за Харп. Веднага щом имаме някаква информация, ще я докладваме", каза прессекретарят на опозиционера Кира Ярмиш.

Грозев: Навални най-накрая беше убит от Путин

Каква е причината за смъртта на Навални