Самолет Ил-76 се разби в района на Иваново в Русия, както съобщи по-рано GlasNews. Според ръководителя на района Станислав Воскресенски пожарът на мястото на катастрофата е потушен.

Според руското министерство на отбраната самолетът е изпълнявал редовен полет. Причината за катастрофата е запалване на един от двигателите при излитане на самолета. На борда е имало осем членове на екипажа и седем пътници. Всички са загинали.

Руски военен самолет се разби

Сега комисия от главното командване на руските въздушно-космически сили се е насочила към летище Иваново.

„Пожарът на мястото на инцидента е потушен. Населените места не са пострадали“, се казва в изявление на правителството на област Иваново.

Губернаторът също изрази съболезнования на семействата на загиналите пилоти и инструктира да се окаже необходимото съдействие.

В интернет беше публикувано видео от самолета преди да се разбие. Кадърът показва самолет с запален двигател, който лети с ниска скорост по права линия за около 20 секунди.

Въз основа на това експертите заключиха, че един от четирите двигателя на Ил-76 се е запалил.

Друго видео показва следа от дим, която се влачи зад самолета, преди той да падне. Няколко секунди по-късно от горския пояс се издигат облаци черен дим.