Руските системи за противовъздушна отбрана са свалили 10 въздушни цели над южния град Белгород, съобщи управителят на областта. Двама души са били ранени, нанесени са щети на жилищна сграда и на най-малко 30 автомобила. След атаката по града в събота, при която според руските власти бяха убити 25 души, в няколко общини край границата с Украйна е удължена зимната ваканция за учениците - до 7 януари.

Киев атакува от въздуха и команден пункт близо до пристанищния град Севастопол, при което, според руските власти, е ранен един човек.

След руските обстрели вчера в три области жертвите на украинска територия са най-малко четири.

Украйна запазва надеждата си, че скоро ще може да разчита на нова военна помощ от чужбина, заяви във вечерното си обръщение президентът Володимир Зеленски:

"Целият екип от наши дипломати, всички отговорни за комуникацията с партньорите, правят всичко възможно, за да осигурят доставката на допълнителни системи за противовъздушна отбрана и ракети за тях. Това е приоритет номер едно. Благодарен съм на всички наши партньори, които вече формират нови пакети в наша подкрепа".