Потребители на Мрежата публикуват снимки, направени в супермаркети в различни региони на Руската федерация. Те показват как администрацията на магазините масово защитава продуктите от кражба.

Например върху консервирана яхния и сирене се поставят специални магнити, а маслото се поставя в прозрачен калъф. Съобщава се, че подобни мерки са предприети в Ижевск и Санкт Петербург.

Купувачите, които се свързаха с продавачите за разяснение, получиха отговор, че са предприети такива мерки за защита на магазина от кражба на дребни продукти - шоколад, масло, консерви.

 

Както се вижда от публикуваните снимки, администрацията на магазина поставя специално устройство против кражба на всеки продукт от определен списък, лежащ на рафта.

 

В мрежата подобни мерки за противодействие на кражбите на най-популярните хранителни продукти предизвикаха неприкрита ирония.

„Маслото и сиренето - обикновено сирене!, се продават със защита от кражба, какъв срам“, възмущават се руснаците. В съ щото вр еме става ясно, че нивото на кражбите от магазини вероятно се е увеличило поради по-високите цени на редица хранителни продукти.