Руският премиер Михаил Мишустин подписа заповед за добавяне на редица нови държави към списъка на неприятелските държави. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Добавени към списъка с неприятелски държави:

Гърция
Дания
Словакия
Словения
Хърватия

Това означава, че сега в тези страни дипломатическите мисии и техните консулски служби ще имат ограничени възможности за наемане на лица. В Гърция такъв лимит ще бъде 34 души, в Дания - 20, Словения - 16. В същото време Словения и Хърватия изобщо няма да имат право да наемат хора в своите дипломатически мисии и консулски служби.

Отбелязва се, че списъкът на неприятелските държави не е пълен и може да се разшири. Той включва държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Руската федерация. Списъкът с държави вече включва САЩ, Украйна, почти всички страни от ЕС, Австралия, Канада, Япония, Великобритания и редица други.

Припомнете си, че на 17 юни анкета на Левада център показа най-недружелюбните страни за Руската федерация. Лидерите са Украйна, САЩ и Германия.

По-рано Руската федерация се оттегли от мирния диалог с Япония за връщането на Курилските острови , а също така отмени безвизовото пътуване за японците в отговор на санкциите.

Превод: GlasNews