Кремъл обвини Украйна, че постоянно променя позицията си по въпроси, по които вече е било постигнато съгласие по време на мирните преговори, предаде Ройтерс.

„Контактите в рамките на преговорния процес продължават на експертно ниво“, заяви на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. „За съжаление украинската страна не е последователна по въпросите, по които вече беше постигнато съгласие. Тя често променя позицията си и има какво да се желае от хода на преговорния процес“, каза още Песков.

На въпрос дали Путин ще откликне на предложението на съпругата на украинския опозиционен политик Виктор Медведчук, който е задържан в Киев по обвинение в държавна измама, той да бъде разменен за пленени британски войници, Песков отговори, цитиран от ТАСС: „В случай, че има реакция на президента, ще съобщим за това“.

Песков отказа да коментира идеята да се лишават от руско гражданство лица, които не подкрепят действията на Москва, включително операцията в Украйна. По-рано в интервю за информационния портал „Ура.ру“ лидерът на „Справедлива Русия“ Сергей Миронов изрази мнение, че Жерар Депардийо трябва да бъде лишен от руско гражданство, заради това, че действа против Русия, като критикува руската военна операция в Украйна, отбелязва ТАСС. „На този етап не мога да кажа нищо“, каза говорителят на Кремъл по повод становището на Миронов.