Кремъл планира терористични атаки на своя територия, за да развихри антиукраинската истерия. Това заяви началникът на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, съобщава "ДС".

Буданов е убеден, че провалът на мобилизационния план в Русия принуждава режима на Путин да лансира мръсни сценарии, за да разбуни емоционално руското общество и да го сплоти още повече срещу украинците.

„За да направят това, те планират експлозии в руски жилищни сгради или ракетни атаки, за да обвинят украинските въоръжени сили и доброволчески батальони, за да създадат емоционална картина на „зверствата на украинските националисти“. Възможно е тези атаки да бъдат представени като отмъщение на украинците за Буча и Краматорск“, казва ръководителят на ГУР.

Според него са възможни и терористични атаки в болници и училища, ракетни и бомбени атаки срещу Белгород или някой от градовете на Крим.

„През последните дни руските власти все повече разпръскват маховика на антиукраинската истерия. Активно се копаят окопи в районите на Белгород и Курск, нагнетява се паника около въображаема офанзива на украинските доброволчески батальони и диверсионни групи“, добави Кирило Буданов.