Притеснителна случка на борда на руски граждански полет. Задната врата на Ан-26 се отворила в движение, малко след излитането. Ситуацията се разиграла в една от най-студените точки на света – Източен Сибир.

Самолетът излетял от летището на градчето Маган, в Якутска област. Отворила се задната врата, която се използвала за качване на багаж.

Шапките на някои от пасажерите изхвърчали от главите им и изчезналия в ледения въдух, пише “Дейли Мейл”. Голяма част от багажа им също пострадал, след като хвръкнал през люка.

Бариера се стовари върху служебна кола в Пловдив, разби обзорното стъкло

Ситуацията е заснета и на видео от един от пътниците. Мъжът стоял на едно от задните места, когато вратата се отворила и задухал силен вятър.

При инцидента няма пострадали, уточнавят от компанията превозвач. По време на полета на борда е имало 25 души. Предполата се, че всичко се разминало без последствия, защото всички били с колани заради излитането, а гражданите били облечени и дебело.

Маган се намира на около 8 мили от столицата на Якутска област – Якутск, която се води един от най-студените градове в света.

По случая е започнато разследване.

Български самолет, изпратен за ремонт, е блокиран в Украйна

Превод: GlasNews.bg