В западната част на Москва, в района на Кутузовски проспект, днес стана масов пътен инцидент, жертвите на който са двама души. По предварителни данни водачът на лек автомобил БМВ, движещ се в посока района, е изгубил контрол и е изскочил в насрещната лента, където се е блъснал в леки автомобили Volvo и Mercedes.

Както съобщиха от Министерството на транспорта на Москва, в резултат на сблъсъка виновникът за инцидента е починал от нараняванията си намясто. Пътникът в БМВ-то е бил настанен в болница със сериозни наранявания и по-късно е починал в болницата.

Самият момент на инцидента попадна в обективите на камерите за видеонаблюдение.

Първоначално медиите съобщиха, че причината за катастрофата е превишена скорост. 112 кадъра, публикувани от telegram канал, обаче показват, че колата се е движила по почти ненатоварен участък от пътя, без да изпреварва съседни автомобили. По някое време BMW-то се подхлъзва на хлъзгавия път и изскача в насрещната лента.

Според Telegram канала Mash БМВ-то е било карано от популярния автоблогър Саид Губденски . Неговият Instagram има близо 500 000 абонати, а каналът му в YouTube има 203 000 абонати.

 

Губденски и неговият пътник са загиналите. По време на инцидента президентът на Федерацията по автомобилни и мотоциклетни спортове на Дагестан Заур Ибрагимов е бил в колата с автоблогъра.