Циркова мечка нападна бременната си дресьорка по време на представление в руския град Орел. Жертвата подозира, че атаката може да е провокирана от... ревност.

Кафявата мечка свалила жената на манежа, а двама мъже били необходими, за да я откъснат от нападнатата. За щастие артистката е добре, отървала се е единствено с няколко леки рани и натъртвания. Като информира, че нероденото й дете е добре.

Още когато животното започвало да реве срещу дресьорката си, нейните колеги се втурнали на арената. Наложило им се сериозно да се борят с животното, което не отстъпило пред ударите с камшик. След случилото се жената е откарана в болница.

Впоследствие тя решава да проговори за инцидента пред медиите. “Може би имаше известна ревност съм мен откакто съм бременна", разказва пострадалата.

“С животното и детето всичко е наред. Към този момент мечката се държи с мен както обикновено – с привързаност и нежност, все едно нищо не се е случило”, добавя тя.

Свидетели споделят, че според тях мечката е била раздразнена и превъзбудена още докато е чакала в клетката си.

За момента участията на животното в шоуто са преустановени, а е то заместено от други циркови мечки. Звярът обаче далеч не е съвсем безпроблемен. В досието си нападателката има един опит за бягство и атака над друг член на цирка.

Междувременно преставители на руските организации за защита на животните осъждат използването на диви животни в представленията.

Превод: GlasNews.bg