История като по филм се е разиграла в руската тайга. Мечка нападнала ловец, а мъжът пълзял няколко километра до хижата на приятел, за да му остави записка – с чиято помощ бил спасен.

58-годишният руснак залагал капани около свой заслон, когато ненадейно бил връхлетян от звяра, кучетата му успели да прогонят животното, но то успяло да нарани ловеца.

Заради травмите си той не можел да ходи и му се наложило да пълзи до обиталището на свой приятел, за да го помоли за помощ.

За зла беда, мъжът бил излязал, а раненият му оставил бележка:

"Саня, нападна ме мечка, нарани ме малко. Не мога да ходя, четири километра ги вървя за осем часа, няма да издържа. Позвъни на Толян, да дойде да ме изнесе, че иначе ще умра тук. С всеки ден ми става все по-лошо".

На края на записката той дори обещава, че ще се разплати за услугата – с две туби бензин. Посланието му е датирано към 31 октомври тази година.

Когато Саня се прибрал и разбрал за неволята на другаря си, той веднага се свързал с полицията. Служителите на реда веднага се отправили да търсят пострадалия и го намерили в неговата ловна хижа, която била разположена на 170 километра от село Богучани.

Той бил приет в болница в стабилно състояние.

Превод: GlasNews.bg