Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев публикува пост в профила си във ВКонтакте . Експремиерът говори за западните санкции срещу Русия на фона на ситуацията в Украйна.

Според Медведев, въпреки външния негатив, „отново не се страхуваме…“.

Той припомни спирането на членството на Русия в Съвета на Европа и ПАСЕ, като нарече това решение "дива несправедливост", както и сериозна причина "да се затръшне вратата и да се забрави завинаги за тези безсмислени богадини".

Освен това това е и добра възможност за възстановяване на редица важни институции за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната. Като смъртното наказание за най-опасните престъпници“, каза Медведев, като посочи, че подобни мерки се използват в САЩ и Китай.

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност в публикацията си нарече антируските санкции "чудесни забрани".

Той изрази увереност, че тези ограничителни мерки „няма да променят нищо“ и няма да отменят руската военна операция, която според него ще продължи до постигане на всички цели, поставени от президента, подобно на случилото се през 2008 г.

Медведев смята наложените санкции като причина окончателно да се преразгледат отношенията със страните, които са ги наложили.

Между другото Медведев признава прекъсването на диалога за сигурността на оръжията и скъсването на дипломатическите отношения с вчерашните партньори.

„Време е да затворим посолствата с брави за хамбари“, каза той.

Медведев предлага да се отговори симетрично на заплахите за конфискация на парите на руски граждани в чужбина, запор на сметки и фирми на чужденци в Русия, до национализиране на имуществото на лица, регистрирани в неприятелски държави, като САЩ и ЕС.

Превод: GlasNews