Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев обяви възможността Русия да използва ядрено оръжие за защита на страната. Това написа Медведев в канала си в Telegram.

По-специално, според заместник-председателя на Съвета за сигурност Дмитрий Медвед, желанието на Съединените щати да победят Русия поставя света на ръба на конфликта. Тъй като в този случай Русия има право да се защитава с ядрено оръжие.

„Ако Съединените щати искат Русия да бъде победена, тогава ние имаме право да се защитаваме с всякакви оръжия, включително ядрени оръжия“, пише той.

Медведев каза още, че грешките в политиката на Вашингтон са резултат от чувството им за собствено превъзходство и безнаказаност.

Тук Медведев припомни думите на руския президент Владимир Путин, че „невъзможно е да се победи Русия на бойното поле“. И забеляза, че неотдавнашното решение на Путин, който обяви, че Русия преустановява участието си в Договора за стратегическите нападателни оръжия, е свързано с това.

В тази връзка Дмитрий Медведев посъветва американските елити, „загубили връзка с реалността“, да се замислят какво в крайна сметка са постигнали.

Накрая Медведев коментира неотдавнашната реч на президента на САЩ Джо Байдън във Варшава. Медведев нарече речта на Байдън проповед и купчина високи думи за важността на защитата на демокрацията. И също така нарече „нечестни и нелепи“ думите на американския президент, че Америка няма да атакува Русия.