Москва беше ударена от мощна буря днес, наречена Едгар. За броени минути в различни райони на столиците се образуваха урагани, заваля дъжд и се надигнаха силни ветрове.

Според Следствения комитет един човек е загинал по време на урагана Едгар. Инцидентът е станал в района на Тимирязевски - дърво е паднало върху 79-годишен москвичанин. Тялото останало под дървото - разследващите публикуваха снимка.

По-късно стана ясно, че броят на смъртните случаи в Москва по време на урагана Едгар се е увеличил до 2. Според съобщения в медиите мъж е загинал при падане на скеле в района Басманни.

Каналът Mash Telegram съобщава, че инцидентът е станал близо до сградата на химическата лаборатория на територията на MSTU. Бауман. По време на урагана мъжът нямал време да слезе от скелето и паднал на земята с него.

База съобщава за пострадала бременна жена - тя също е била притисната от дърво в кола. Спасителите извадили пострадалата и я изпратили в перинаталния център в средно тежко състояние. Състоянието на плода е неизвестно.

На улица "Широка" дърво паднало върху количка с 2-годишно момченце, то получи комоцио и също е откарано в болница.

В столичния парк "Царицино" момиче е пострадало във водата - недалеч от светомузикалния фонтан. Подгизналата жертва е извадена от езерото Среден Царицински от спасители на лодки, които също й оказали помощ.

На магистрала Волоколамск дърво падна върху шест коли едновременно, един човек е ранен.

Телеграм каналът Mash съобщава за мъж, който бил в биотоалетна в Западна Москва и пострадал - по време на бурята вятърът съборил кабината, москвичанинът се оказал заключен и извикал спасители.

Друга жителка на Москва снима ураган от апартамента си - в този момент дърво пада на балкона й, счупвайки стъклото. По последни данни самата жена не е пострадала.

Спасителите съобщават за 10 пострадали, 23 паднали дървета и 8 повредени коли. Но най-вероятно цифрите ще се увеличат.

Синоптиците съобщават, че силните ветрове, дъждовете и гръмотевичните бури ще продължат в Москва до вечерта. Възможни са също торнада и пориви на вятъра до 23 метра в секунда. Кметът на Москва Сергей Собянин също съобщи за лошо време предния ден. Гражданите бяха призовани да останат вкъщи.

Междувременно, докато едни броят загубите си, други танцуват под дъжда.

Работници също бяха уловени на видео как ремонтират покрива по време на бурята.