Руски медии съобщават, че апартаментът на двойката Владимир и Елена Зеленски в Ялта е продаден на търг.

Както пише Известия, жител на Москва стана купувач на жилище в елитен комплекс в Крим, покупната цена била 44,3 милиона рубли. Такива данни сочи протоколът от търга, който се провел на 30 октомври.

Нека ви напомним, че по-рано медиите повече от веднъж обсъждаха съдбата на апартамента в село Ливадия, който през април 2013 г. беше закупен от Елена Зеленская от бизнесмена Александър Буряк. Имотът стана известен по време на предизборната кампания на президента на Украйна през 2019 г.

Престижен апартамент с площ от 119,5 кв. м, съдейки по описанието, включва хол, спалня, малък кабинет и кухня. Във фоайето на имението на улица Батурин има дежурен портиер.

Самата сграда е направена в класически стил с колони, балкон и панорамни прозорци. В близост се намира мястото за покой на руските императори Александър II и Николай II.

След анексирането на Крим към Русия властите на републиката национализираха жилището на политика. Според председателя на кримския парламент Владимир Константинов миналата седмица имотът е бил обявен на търг и е станал изключително популярен обект.

Първоначалната цена е обявена на 24,6 милиона рубли, наддаването е 1,23 милиона с депозит от половината от цената. Търгът продължил три часа и половина, а от двама претенденти победител излезе Олга Липовецкая.

Тя и съпругът й нямали представа кой преди е бил собственик на апартамента.