В град Вязма, Смоленска област (Руска федерация) се срути Панинският мост. Това съобщи в своя Telegram губернаторът на региона Василий Анюхин.

„Поех лично контрол над ситуацията с срутването на Панинския надлез в град Вязма, отидох на място“, каза Василий Анюхин.

Цял екран

Руското издание Mash съобщи, че в резултат на падането на моста първоначално са пострадали шестима души и е загинала една жена. Според друга медия сред жертвите има и дете.

Цял екран
Снимка: Shot

Журналистите отбелязаха, че мостът свързва част от града с индустриалния център, планирано е било да бъде ремонтиран през 2018 г.

Цял екран
Снимка: Shot
Цял екран
Снимка: Shot

Медиите, цитирайки местни жители, отбелязаха, че четири участъка са се срутили; те преминават над железопътните линии Москва-Минск. Скъсани са и електрически проводници и е повредена газова тръба. Твърди се обаче, че няма опасност от експлозия.

„Движението в двете посоки очевидно е спряно“, се казва в доклада.

Цял екран
Снимки: Telegram канал Mash
Цял екран

Руски журналисти отбелязаха, че една от причините за срутването на моста може да е подвижността на почвата поради топенето на снега и износването на бетонната конструкция. Местни жители се оплакаха от състоянието на моста още през 2018 г. и поискаха да бъде включен в списъка с проекти за основен ремонт.