След медийни изявления за здравословните проблеми на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, в интернет се появи видео от разходката му. Кадрите бяха публикувани в официалния му канал в Telegram на 17 септември.

"Настоятелно съветвам всички, които не могат да различат истината от лъжата в интернет, да се разходят на чист въздух и да подредят мислите си. Дъждът е чудесно ободряващ", се казва в публикацията.

Във видеото Рамзан Кадиров се разхожда под дъжда и съветва да спортувате. От видеото не може да се определи мястото или датата на заснемане.

„Такива неща“, каза чеченският лидер.

Състоянието на Кадиров: какво е известно

Да припомним, че на 15 септември представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Андрей Юсов съобщи, че ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров е в тежко състояние.

Украинското разузнаване: Кадиров е в много тежко състояние

Изданието Обозревател заяви, позовавайки се на чеченската диаспора, че Рамзан Кадиров е изпаднал в кома от няколко дни. Беше съобщено също, че ръководителят на Чечения уж е бил откаран в Москва за лечение, но там не са могли да му помогнат.

По-рано, на 12 септември, медиите също писаха, че Рамзан Кадиров може да е повярвал, че неговият личен лекар, който по-рано, според непотвърдена информация, беше брутално убит, има нещо общо с влошаването на здравето му. Според журналисти, поради проблеми с бъбреците, той трябваше да потърси медицинска помощ в Дубай.

Кадиров е обвинен, че е погребал лекаря си „жив"