Мъж от Мисури, САЩ, е обвинен в умишлено убийство, защото е заподозрян, че е застрелял майка си, след като я сбъркал с натрапник в дома.

25-годишният Джейлън Джонсън беше обвинен в смъртта на майка си, 56-годишната Моника Джонсън-Макникълс, след като тя бе простреляна в жилище в Оливет в четвъртък.

Г-н Джонсън е изправен пред обвинения в умишлено убийство и въоръжено престъпление. Той е задържан срещу гаранция от 100 000 долара в затвора на окръг Сейнт Луис, се казва в изявление на полицейското управление в Оливет.

„Град Оливет е натъжен от този трагичен инцидент и поднася нашите искрени съболезнования на близките на Моника Джонсън-Маникълс“, се казва в изявлението на полицията.

Г-н Джонсън и майка му са живели в дома на Huron Drive, където е станала стрелбата.

Около 7.20 сутринта миналия четвъртък полицейското управление в Оливет реагира на сигнал за стрелба на мястото.

Когато полицаите пристигнали, те намерили г-жа Джонсън-Макникълс с огнестрелна рана. Екипите на Спешна помощ са предприели животоспасяващи мерки, но жертвата е обявена за мъртва на място.

Г-н Джонсън се е обадил на 911, след като се твърди, че е застрелял майка си и е обезпокоен от смъртта й, каза адвокатът.

„Той не е спрял да плаче“, каза г-н Голдщайн пред Post-Dispatch.

„Джейлън обича майка си и майка му го обичаше... Джейлън веднага се обади на 911 и веднага се обади на дядо си и каза, че не може да повярва, че това се е случило“, каза г-н Голдщайн пред местната телевизионна станция KSDK.

Г-н Джонсън е бил спортист в колежа и има „светло бъдеще“, каза неговият адвокат. Той няма криминално минало и е държал оръжие за защита, след като преди това е бил ограбен с оръжие, добави г-н Голдщайн.

Полицията не съобщи повече информация, позовавайки се на текущо разследване.

Превод:  GlasNews.bg