Руският депутат Игор Редкин, представител на местния законодателен орган в Камчатка, призна, че е убил случйно неизвестен мъж. По думите му той го объркал с мечка.

По думите на самия Редкин инцидентът се е случил на 2 август, когато разбрал, че в района на град Озерновски, в близост до местното сметище, се разхожда мечка. Той обяснил, че взел личния си пистолет и тръгнал да я издирва, тъй като би могла да застраши нечий живот.

Когато отишъл в района, където се предполага, че бродела мечката, вече се стъмвало. Тогава Редкин забелязал някакво движение и стрелял. Впоследствие разбрал, че всъщност бил улучил не животното, а човек, който по-късно починал от раните си в местната болница.

55-годишният Редкин, сочен за един от най-богатите политици в Русия, заяви, че е готов да се изправи пред правосъдието, пише novini.bg. Той посочи още, че за да бъдат избегнати всякакви грешни интерпретации, ще се откаже от членството си в управляващата партия "Единна Русия", както и ще оттегли кандидатурата си за изборите през септември за народен представител в местния парламент.

Състоянието на Игор Редкин възлиза на 1,5 млрд. рубли или това са около 20 млн. долара.