Въоръжените сили на Украйна предприеха нова масирана атака с дронове на руска територия. Атакувани бяха едновременно няколко региона на страната.

Baza информира за мощна експлозия в Ростов на Дон. Видеото от момента се появи онлайн.

Известно е, че експлозията е станала на улица „Пушкинская“, на около две пресечки от щаба на Южния военен окръг.

Спешна помощ е на място. Съобщава се, че автомобилът гори.

Каналът Shot Telegram, позовавайки се на местни жители, пише, че в Ростов на Дон са се чули три удара, а след това над улица „Пушкинская“ се вижда пламък.

Според губернатора на региона Василий Голубьов около три сутринта в града е работила ПВО.

Украинският дрон е бил свален.

„Последствията на място се уточняват“, каза той.

Системата за ПВО е работила и в района на Брянск. Според губернатора Александър Богомаз е бил свален БПЛА на въоръжените сили на Украйна.

Вследствие на падащи отломки са повредени остъкленията на жп гарата. Пострадали са няколко автомобила и площадът пред гарата.

„В резултат на инцидента няма пострадали. Но отломките повредиха остъкляването на сградата на жп гара Брянск I, няколко вагона и гаровия площад“, каза Богомаз.

Освен това БПЛА на украинската армия беше унищожен над района на Брянск. Само за ден в небето над региона бяха свалени три украински дрона.

Столичният регион също е бил на прицел от въоръжените сили на Украйна.

Според кмета на Москва Сергей Собянин в нощта на 7 септември противовъздушната отбрана на руските въоръжени сили е свалила украински дрон в небето над градския район Раменски.

Дронът се опита да атакува Москва.

По предварителни данни няма щети на земята и пострадали.

Спешна помощ е на мястото.