Кремъл, на фона на пълномащабна война срещу Украйна, се готви за евентуален преврат и свалянето на Владимир Путин. За това пише изданието "Insider".

Според журналисти Федералната служба за охрана е разработила таен план за противодействие на евентуален преврат в Кремъл – „План за морално-психологическа подкрепа на прехвърлянето на Оперативното управление на ФСО от мирно във военно време“.

В материала на публикацията се казва, че стратегията е ключова за защитата на ръководството на Руската федерация, въпреки факта, че ФСО отговаря не само за безопасността на висшите служители, но и изпълнява контраразузнавателни функции в рамките на ведомството.

Тайният план се състои от четири точки:

„Мерки, които се извършват в непосредствена подготовка за прехвърляне на работа във военновременни условия “;

„Мерки, които се изпълняват с въвеждане на степен на бойна готовност „Повишена“;

„Мерки, които се изпълняват с въвеждане на степента на бойна готовност „Военна опасност“;

„Мерки, които се изпълняват с въвеждане на степен на бойна готовност „Пълна“.

Разработчиците на секретния план не изключват, че в случай на преврат най-близките сътрудници на Владимир Путин могат да проявят депресия, изолация, неувереност в правилността на действията на властите, както и чувство на страх. Ако влиянието на служителите на FSO не подобри ситуацията по никакъв начин, такива служители, както се казва в материала на публикацията, се предлагат да бъдат изпратени в болницата.

ФСО уверява ръководството на Кремъл, че за извършване на преврат и свалянето на Владимир Путин "враговете" могат да използват:

социални мрежи;

хипноза

психокоригиращи игри;

софтуерни и хардуерни отметки, които могат да създават звукови ефекти;

химични и биологични формулировки на психологическо действие;

компютърни пси-вируси и скрити програми за влияние;

пси-генератори;

нискочестотни акустични генератори;

Промоционални продукти;

ежедневни предмети в готови опаковки.

Отговорността за изпълнението на секретния план е на заместник-началника на ФСО Александър Комов, а Решит Бухарин, служител на отдела за персонал на отдела, подготви окончателния вариант. Журналистите твърдят, че сред съветниците на генерала, който заема длъжността заместник-началник на службата за сигурност, има астролози, черни магьосници и екстрасенси.

След представянето на тайния план служителите на ФСО, както се посочва в материала на журналистите, са получили правомощия да извършват тайно наблюдение на свои колеги, да подслушват телефоните им и да участват в предварителни разпити с помощта на детектор на лъжата.

Припомняме, в края на октомври се появи информация за възможното сваляне на Владимир Путин. The Economist твърди, че елитите обмислят преврат в Кремъл заради навлизането на Русия в най-бурния и труден период в историята на страната.

Превод: GlasNews