Кой е бащата? Доскоро отговорът беше един - 10-годишният „авторитет“ Саша. Приятели се кълняха: Вика и Саша имат сериозна връзка. Целуват се и спят в едно легло. И изглежда, самите влюбени са повярвали в това...

Оказва се обаче, че има някой трети. Момче или дори възрастен човек.

13-годишната Вика и 10-годишният Саша от Железногорск за една нощ станаха герои. Тя забременя, той - колкото и да звучи странно – беше обявен за бъдещ татко. Този шокиращ факт беше възприет сред приятелите на Вика и Саша като подвиг. А те двамата изобщо не го криеха. Самият Саша, който винаги е бил приятел с по-големи момчета, се превърна в безспорен авторитет. А семейството на бъдещата майка реши да запази бременността й. Момичето е под наблюдението на лекарите, всичко е наред с нея и детето...

Шокираща, но проста история? Не. В нея има толкова объркани неща, че всичко в крайна сметка се превърна в цял трилър.

Още през октомври 2018 г. семейството е регистрирано като в „обществено опасно положение“, става ясно сега от разследване на kp.ru. Но не защото пият или се държат лошо с децата си (момичето има двама по-малки братя, на три и пет години). Майка им е сериозно болна от рак и не може да се справи с децата, а на бащата не му се удават грижите за трима.

Проверяват ги всеки месец. Добре хранени деца, нормално облечени, никой не им се подиграва. Но момичето има сложен характер. Тя не учи добре, бяга от училище, държи се хулигански... Както се казва, трудно дете. Затова на нея й се обръща голямо внимание. Семейството е поддържано от всички институции, които са призвани за това. Както училищните, така и социалните.

Двете деца живеят в съседни кооперации. Съседите ги познават и нищо лошо не могат да кажат за тях. Сятат, че „тя просто не разбира, самата тя все още е дете, какво можете да разберете на 13 години?“.

Всъщност май наивните сме ние, възрастните. Както се оказва по-късно, Вика вече разбира почти всичко. На 13 години. Между другото изглежда поне 16.

 

Саша в компанията е най-малкият, но, колкото и да е странно, той е и най-"авторитетният". Останалите момчета са с година или две по-големи.

"Какво може да стане от него", свиват раменете съседите, "майка му го отглежда сама." Не знаем къде е баща му. От време на време майка му живее с някакъв мъж. Скандал след скандал, крещящ така, че стените се клатят.“

Може ли 10-годишно момче да стане баща? Всички спорят за това вече дни. Други теми, дори грандиозни събития в политиката, като че ли не бяха толкова интересни за руските журналисти, колкото житейският конфликт от Железногорск. Майките на синове бяха уверени - оставяйки 1% за грешка, 99% бяха сигурни – не, това е невъзможно! Достатъчно е само да отгледате син и да преминете с него през всички етапи на развитие - от раждането до пубертета, до мутирането на гласа, първия пух над устните...

„Самият той вярва в това! Да предположим, че Саша и Вика са съгрешили. След известно време по-голямата Вика заявява: „Ще имам дете. От теб е, наистина, наистина. Саша се съгласява: "Готино, значи съм истински мъж." Всъщност той е наивно дете!“ Така мислят повечето съседи и приятели на двойката.

Няма съмнение, че момичето е бременно, това е факт, потвърждават лекарите. На 13 години това се случва. Момичетата обикновено зреят преди момчета във всички отношения - от три до четири години. 

Какво казва обаче ДНК изследването ? Журналистите го проведоха по-рано от разследващите.

Резултатите от анализа показаха на 99,99 процента, че 10-годишното момче все още не може физиологически да бъде баща. 

Експерт: „Като цяло момчето би могло да стане баща на детето в един случай: ако има преждевременно полово съзряване. Три пъти направихме анализа, така че не може да има грешка. Както заключава нашата лаборатория, фоликулостимулиращият хормон е под налягане, не може да има сперма. Той все още е дете, няма тестостерон. Пубертетът при него дори не е утре.

 

Очевидно в тази история ще се появи друг „герой“. Намирането му, като минимум, е въпрос на чест за следствения комитет. Каква роля ще остане за Саша сред връстниците му и приятелката му, може само да се гадае.

Както се казва, шоуто ще продължи...

Превод и редакция: Glas.bg

Не са роми! 13-годишна забременя от 10-годишния си приятел!