Във Воронежска област, Русия, издирват неизвестни, нападнали бизнесмена Генадий Ширяев. Те се опитали да застрелят собственика на една от най-големите птицеферми в Русия вечерта на 27 декември.

Според съобщения в медиите нападателите са устроили засада на предприемача, докато е напускал територията на Третяковската птицеферма. В този момент двама неизвестни открили огън по колата. Ширяев е бил сам в кабината и по чудо не е пострадал.

Според SHOT атаката е станала на магистралата Курск-Саратов. Бизнесменът бил на 2 км от дома си. Край село Третяков нападателите са стреляли два пъти по фолксвагена.

В момента е в ход планът "Прехват", а полицията издирва убийците. Самият бизнесмен каза пред репортери, че е „жив и здрав“.

Преди това антимонополните служители обвиниха фабриката на Ширяев в наказателен заговор.

Компаниите Bobrovskaya Poultry Farm LLC, Ryaba LLC, Tretyakovskaya Poultry Farm LLC и Agricultural Enterprise Zabrodenskoe LLC едновременно повишиха цените на кокошите яйца.

В допълнение към птицефермата Ширяев притежава фабрики, които произвеждат яйца, масло, слънчогледово олио и др. Той също беше депутат от регионалната Дума.